Årets Professionelle Hyggefoto
Vinder i 'Årets Professionelle Hyggefoto 2016' er billede X. Tillykke Bo Nymann! Bo vandt på flest stemmer hos folkets jury. Dommer Dresling havde billede Y som vinder. Læs hans betragtninger herunder. Men i år var der spænding lige til det sidste om dommer og folket var enige. Stemmefordelingen var 44% til vinderen, 40% til 2'eren og trediepladsen fik 16%.

_MG_4043_Bagenkop

Billed X er taget af freelance fotograf Bo Nymann ©. Om folkets vinder sagde Jens: "Nummer to (X) er et dejligt øjebliksbillede fra en eller anden idrætsforening. Der er så meget livsglæde i det billede. At dyrke idræt handler ikke kun om at være toptrimmet, men også om at have det sjovt. Gad vide hvad det er for en sport de dyrker?"


nil_180814_VETERANBOLD_12322

Billed Y er taget af PF'er Nikolai Linares ©. Billedet vandt hos dommer Jens Dresling, men folkets jury ville noget andet. Jens sagde om billedet: "Min vinder er dette billede som jeg synes er helt vidunderlig. Man bliver aldrig for gammel til at spille fodbold. De her gamle drenge løber med garanti ikke hurtigt rundt på banen, men de har det helt sikkert sjovt mens de spiller fodbold. Det viser også at man ikke behøver at være til superligafodbold for at lave gode billeder, de er alle steder - også på bane 6 helt nede bagved….." Både vi på Mayday Press og Jens fandt det relevant at lade fotografiet indgå i 2016 konkurrencen selvom billedet var skudt i 2014. Nikolai kom få dage for sent med billedet sidste år, men motivet var for godt til at udelade i år.


_MG_5308


Billed Z er taget af fotograf Jørn Stjerneklar, cheffotograf hos Mayday Press ©. Om det billede sagde dommer Dresling: "Nummer 3 er et øjebliksbillede fra noget som jeg altid synes er stressende: At rejse, at vente i lufthavnen et eller andet sted. Men det ser altså ret hyggeligt ud, børnene er faldet i søvn og forældrene kigger lige feriebillederne igennem. Ser ud som det har været en god ferie...... Og så kan jeg godt lide det er et rigtigt reportagebillede, det er ikke perfekt i komposition, det er øjeblikket der tæller.

(Bestyrelsen for ÅPH kan afkræfte enhver beskyldning om nepotisme og vennetjenester. Stjerneklar siger selv, at han deltog på lige fod med de andre deltagere.)